Administrație

SURPRIZĂ pe “Popa Șapcă”! Noua stradă care va lega Openville de Baader, aproape gata (FOTO)

SURPRIZĂ pe “Popa Șapcă”! Noua stradă care va lega Openville de Baader, aproape gata (FOTO)

Strada care va face legătură între ansamblul aflat în construcție Openville și intersecția Demetriade cu Baader este finalizată într-o proporție destul de mare. Muncitorii au turnat deja asfaltul pe o bună parte din viitoarea șosea.

Chiar dacă se spune că muncitorii care lucrează pe șantierul de pe strada Popa Șapcă și Bulevardul Antenei sunt absenți sau că utilajele mai mult stau decât lucrează, situația din teren este cu totul alta. La nivelul pasajului încă nu se poate interveni, întrucât avizul Autorității Feroviare Române (AFER) lipsește cu desăvârșire, iar pe strada Popa Șapcă lucrurile se mișcă într-adevăr mai greoi din pricina complexității lucrărilor – ceea ce include reconfigurarea tuturor rețelelor de utilități care străbat strada (gaz, canalizare, încălzire, apă, fibră optică și chiar electrice). După ce o mare parte din componentele metalice de mari dimensiuni aflate pe terenul fostei fabrici de lângă ”Praktiker” au fost demolate și transportate din acel loc, așa cum se poate observa din imaginile atașate galeriei foto de mai jos, șoseaua care va lega viitorul sens giratoriu, care se construiește în vecinătatea benzinăriei de pe bulevardul Antenei, de intersecția străzilor Demetriade și Baader, este realizată într-o proporție semnificativă.

Din informațiile noastre, retailerul Praktiker va beneficia și de o “ieșire” din parcarea pe care o are în fața magazinului, chiar pe noua șosea aflată în construcție. Deși în proiect apare cu patru benzi de circulație, noua stradă are deja și asfalt turnat dar numai pe lățimea a două benzi, cel mai probabil autoritățile având în plan deschiderea circulației pe ruta Calea Lipovei-Bd. Antenei-strada nouă-Baader, ca și rută alternativă, înainte de repornirea traficului pe strada Popa Șapcă. Acest lucru se va întâmpla abia în jurul datei de 15 septembrie a acestui an. De asemenea, se lucrează intens și la sensul giratoriu care se construiește în vecinătatea benzinăriei de pe Bd. Antenei, pe partea cu viitorul ansamblu Openville, lucrările fiind avansate.

Conform promisiunilor reprezentanților municipalității timișorene șantierul din zona Popa Șapcă urmează să fie închis și redat în noua configurație, “la cheie”, pe parcursul acestui an.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*