Social

“Rabla Clasic” și “Rabla Plus” pot fi accesate de azi

“Rabla Clasic” și “Rabla Plus” pot fi accesate de azi
Adora Beauty

Programele de stimulare a înnoirii Parcului auto național “Rabla Clasic” și “Rabla Plus” vor putea fi accesate de către persoanele fizice și juridice începând de azi,18 mai, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Bugetul alocat pentru acest an în cazul programului “Rabla Clasic” se situează la 180 de milioane de lei, iar cel pentru “Rabla Plus” la 45 de milioane de lei. Astfel, potrivit ministrului Mediului, subvenția acordată în cadrul programului “Rabla Plus” pentru mașinile sută la sută electrice este de 10.000 euro, iar valoarea voucherului acordat în 2017 rămâne la 6.500 lei. Finanțarea acordată prin prezentul program, care va avea caracter multianual, reprezintă o strategie pentru o perioadă de 3 ani (2017 — 2019), prin care Administrația Fondului pentru Mediu își propune să contribuie la încurajarea achiziției de autoturisme noi din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului.

Noutatea programului este că din 2017 se introduc praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achiziția cărora se poate obține prima de casare. Astfel, cuantumul primei de casare va fi de 6.500 de lei și se va acorda în funcție de cantitatea de emisii de CO2/km generată de sistemul de propulsie al autovehiculului nou achiziționat, în regim de funcționare mixt, după cum urmează: în anul 2017, pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km; în anul 2018, pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km; în anul 2019 pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 110 g CO2/km.

(Foto: BuzauMedia.ro)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*