Educație

Elevii vor putea testa tractoare, maşini de erbicidat, combine de recoltat şi studia părţile lor componente, într-un cadru interactiv

Elevii vor putea testa tractoare, maşini de erbicidat, combine de recoltat şi studia părţile lor componente, într-un cadru interactiv

Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg, organizează luni, 22 mai  „Ziua Porţilor Deschise” pentru „Şcoala Altfel”. Sunt aşteptaţi elevii Şcolilor Gimnaziale din vecinătate pentru a desfăşura împreună activităţi practice din domeniul agriculturii cu axare pe maşini şi utilaje moderne, eficiente, care pot asigura standardele de calitate atât de necesare acestei ramuri importante a economiei naţionale.

Elevii vor putea testa tractoare, pluguri, semănători, maşini de erbicidat, combine de recoltat şi studia părţile lor componente, într-un cadru educativ şi interactiv.

Având deviza „Pregătire prin bună practică” Centrul Româno-German de Pregătire împlineşte în acest an 10 ani de activitate fiind un proiect al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara, în parteneriat cu şcoala omoloagă din Baden-Württemberg, DEULA Kirchheim u. Tech şi cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat.“În toată perioada sa de activitate au fost pregătiţi aici la standarde europene peste 350 de fermieri din Banat, a căror calificare a însemnat un pas înainte pentru agenţii economici în care aceştia şi-au desfăşurat după absolvire activitatea. Ne dorim să devenim astfel un model de pregătire profesională în domeniu”, transmit organizatorii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*