Educație

UPT devine universitatea elevilor, timp de trei zile

UPT devine universitatea elevilor, timp de trei zile

Universitatea Politehnica Timișoara devine universitatea elevilor pentru trei zile. Aproximativ o mie de elevi din România (Banat, Transilvania, Baia Mare, București, Tulcea, Covasna), Serbia și Republica Moldova vor avea ocazia să cunoască mediul universitar tehnic timișorean în cadrul celei de a IV-a ediții a proiectului „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”. „Și anul acesta, Universitatea Politehnica Timișoara se transformă, pentru un weekend, în universitatea elevilor. Proiectul Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău! s-a dezvoltat constant, astfel încât, ediția a IV-a reunește aproape 1000 de elevi din 3 țări europene: România, Serbia și Republica Moldova. Suntem convinși că această vizită va fi hotărâtoare pentru destinul celor care au ales să cunoască mai îndeaproape universitatea noastră”, a precizat prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban, rectorul UPT.

Cele 7 concursuri organizate de facultăți în cadrul evenimentului sunt următoarele: Concursul de Matematică „Valeriu Alaci”, Ediția a III-a, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Departamentul de Matematică; Concursul de Chimie „Coriolan Drăgulescu”, Ediția a VIII-a, Facultatea de Chimie și Ingineria Mediului; Construcțiile: tradiţie şi viitor, Ediția a III-a, Facultatea de Construcții; Concursul Profesional de Idei „Intelligent Electricity Generation”, Ediția a VII-a, Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică; Managementul și Marketingul Piramidei, Ediția a III-a, Facultatea de Management în Producție și Transporturi; Concursul de aptitudini în domeniul mecanic și mecatronic MecArt, Ediția a VIII-a, Facultatea de Mecanică, Olimpiadele Comunicării, Ediția I, Facultatea de Științe ale Comunicării.

Elevi din clasele IX – XII vor avea ocazia să cunoască mediul universitar tehnic timișorean, oferta de studii a Politehnicii, vor putea să-și verifice cunoștințele în domeniile de interes prin participarea la concursurile organizate de facultăți, vor lua contact cu cei care sunt deja studenți și vor cunoaşte îndeaproape orașul Timișoara.

Costurile pentru transportul, cazarea și masa elevilor și a profesorilor însoțitori sunt suportate de către Universitatea Politehnica. Deschiderea festivă a evenimentului „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!” va avea loc vineri, 19 mai, ora 16:30, în Parcul Rozelor.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*