Administrație

Reabilitare totală a Parcului Scudier. Când încep lucrările

Reabilitare totală a Parcului Scudier. Când încep lucrările

Parcul Scudier va intra în curând în reabilitare totală. Contractul dintre municipalitate și firmele Lovrintim SRL și Rogera Prest Com SRL privind execuția lucrărilor a fost semnat zilele trecute, pe 10 mai.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu “în următoarele zile să putem da ordinul de începere al lucrărilor. Poate undeva la începutul săptămânii viitoare, astfel încât lucrările să se desfășoare în cel mai scurt timp”.

Astfel, în Parcul Central, pe o suprafață de 11.600 de metri pătrați, ar urma să fie amenajat un labirint din gard viu și un spațiu mai mare pentru pasionații de șah. Toate aleile vor fi refăcute cu pavaj nou, se va construi un sistem de irigare și va fi amenajat un foișor pentru evenimente muzicale, de forma unui octogon, cumpărarea de arbori, plante perene, gazon și mobilier. “Parcul Scudier va beneficia de o reabilitare a întregii suprafețe. Vorbim aici de reabilitarea aleilor, a placărilor cu piatră naturală, respectiv a iluminatului public. În urmă cu doi ani de zile am întrebat timișorenii cam care ar fi viziunea pe care ar avea-o asupra Parcului Central, în sensul că am oferit două posibilități în cadrul unui sondaj online de reamenajare a spațiului din Parcul Central în ideea unor grădini vieneze sau o abordare britanică cu peluze largi, însorite. Opțiunea majoritară a timișorenilor, peste 80%, a fost de reamenajare în stilul grădinilor vieneze, astfel încât pe lângă aspectele constructive care se fac pe lângă zona de infrastructură parc, vom avea și amenajări pesisagistice în acest sens. De precizat, că nu avem parte de tăieri de arbori în parc, vorbim de o valoare mare din punct de vedere peisagistic, al vârstei și al esteticii acestor arbori. În schimb vor fi realizate abordări peisagistice la nivelul solului, de arbuști, de a crea de noi spații în Parcul Central, de a pune în valoare diversele elemente existente, de la statui, la aleea personalităților, Monumentul Ostașului Român. Vom avea un labirint verde, amenajări de mici piațete, o zonă de table de șah creată prin vegetație, dar și zona șahiștilor prin table de șah ca mobilier urban și multe alte investiții”, a explicat viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

Valoarea totală a investiției este de 6.500.000 lei (TVA inclus), dintre care 310 mii lei reprezintă cheltuieli diverse. Constructorul are la dispoziţie 12 luni pentru a da un nou aspect Parcului Scudier.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*