Administrație, Interviu

Proiecte în derulare la Sînmihaiu Român. Interviu cu primarul Viorel Mărcuți

Proiecte în derulare la Sînmihaiu Român. Interviu cu primarul Viorel Mărcuți

Proiecte importante se află în derulare în comuna timișeană Sînmihaiu Român.  Vorbim despre construirea unui after school dedicat elevilor, reabilitarea Căminului Cultural, dar și modernizarea străzilor și extinderea canalizării.

Licitația pentru proiectul privind „Înființare centru social de tip after school pentru asistarea școlarilor după orele de curs, în satul Utvin, comuna Sînmihaiu Român” a fost reluată. Anunțul a fost făcut de edilul comunei, Viorel Mărcuți.

Potrivit acestuia, se vor executa lucrări pentru asigurarea utilităților, lucrări de construcții și montaj, lucrări de instalații interioare și exterioare, lucrări de amanajare curte etc. “S-a reluat licitația la after school în Utvin, pentru că prima oară nu s-a calificat nimeni, nu au întrunit condițiile. Atunci a trebuit să reluăm licitația. Suntem contratimp, termenele sunt strânse. Până în toamnă va trebui să avem edificat inclusiv after school-ul”, a anunțat primarul Viorel Mărcuți.

Căminul Cultural din Sînmihaiu Român va fi reabilitat. Va fi schimbat acoperișul, anvelopat, vor fi înlocuite geamurile și ușile.“Investiția este destul de mare. Sperăm ca în momentul în care îl izolăm termic o să trecem pe alimentare cu gaz, să înlocuim și centrala termică. Termen de finalizare este octombrie 2017”.

În plus, un alt proiect important în derulare este extinderea rețelelor de canalizare, cu 24 de kilometri.“Urmează să extindem rețele de apă și canal cu înca 24 de kilometri. Încă nu sunt finalizate la Utvin și Sînmihaiu German. Vorbim de stație de epurare proprie și apă-canal. Vedem ce se agreează de către Aquatim, pe noi ne interesează să facem condiții cât mai în regulă pentru locuitori”, a declarat edilul comunei Sînmihaiu Român, Viorel Mărcuți.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*