Politic

“Programul carne de porc din fermele românești” a fost aprobat

“Programul carne de porc din fermele românești” a fost aprobat

Producătorii din sectorul creșterii porcinelor primesc ajutor de la Guvernul Grindeanu. PSD își pune, în continuare, în aplicare Programul de Guvernare cu care a câștigat alegerile din 11 decembrie 2016.
Camera Deputaților a adoptat actul normativ care stabilește cadrul juridic pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat, astfel încât producătorii din sectorul creșterii porcinelor să depășească dificultățile pe care le întâmpină şi să reușească să mențină cel putin nivelului actual de producție.

Această subvenție urmează să fie acordată prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, producătorilor de carne de porc, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, şi se va implementa după primirea deciziei Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat.
Programul carne de porc din fermele românești se desfășoară pe perioada 2017 – 2020.

Ajutorul de stat se va da sub forma unor pachete de sprijin, valoarea pentru un pachet fiind echivalentul a 10.000 de euro pentru porcii grași care se livrează și se clasifică în abatoare autorizate. În cadrul Programului carne de porc din fermele românești, un producător poate beneficia de ajutor de stat pentru minimum un pachet și maximum 250 de pachete de sprijin/an/beneficiar.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*