Administrație

Parcul auto al ISU Banat și al Serviciului de Ambulanță Timiș s-a reînnoit

Parcul auto al ISU Banat și al Serviciului de Ambulanță Timiș s-a reînnoit
Adora Beauty

 Șase autospeciale și utilaje au intrat azi în posesia Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” și al Serviciului Județean de Ambulanță Timiș. Consiliul Județean Timiș a achiziționat recent, din bugetul propriu, patru autosanitare și două utilaje noi.

Cele două instituții au nevoie de autospeciale pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții mai bune, mai eficiente. “Prin investițiile pe care le-am făcut acum îmbunătățim activitatea ISU și am venit în sprijinul Serviciului Ambulanței Timiș cu dotarea celor două ambulanțe de tip B. A fost și o demonstrație scurtă, un încărcător de nisip care nu există la nivelul ISU Banat, e unicat la nivel național. Ambulanțele sunt dotate pentru intervenție iîn orice variantă. Ultimele rapoarte arată creșterea numărului de accidente. Au primit și un încărcător pentru pompe și transport generator, să nu mai avem probleme de timp, cine le încarcă, etc. Îmi pare rău că nu a reușit să ajungă și scara la înălțimea de 70 metri, care astăzi intră în țară. În câteva zile se omologhează și săptămâna viitoare o putem avea funcțională. Din nou, o investiție care pe regiunea de vest nu există și care vine în sprijinul ISU”, spune Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Tot azi au fost predate către ISU și două utilaje noi, cumpărate de CJT la solicitarea ISU, în urma unei proceduri de achiziție publică. Cele două utilaje sunt un autocamion cu cârlig – transport containere închise pentru materiale de intervenție și un utilaj remorcabil pentru încărcat saci cu nisip.“Pe lângă timp am câștiga mult în ceea ce înseamnă efortul depus de personalul ISU. Transportul nisipului se va face cu mijloace mecanizate. E vorba de numărul de oameni care ar trebui să transporte acei saci. În ceea ce privește cele două autosanitare SMURD, acestea pe lângă faptul că sunt de ultimă generație, vor deservi două puncte de lucru. Cu acestea două vom fi în măsură să mai deschidem încă două puncte de lucru: la Topolovățul Mare (cu acces către autostrada A1) și la Giroc”, a transmis Lucian Mihoc, șeful ISU Banat.

Costurile totale pentru cele șase autospeciale și utilaje sunt de 11 milioane lei.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*