Cultură

Noaptea Muzeelor 2017. Ce instituții de cultură participă la eveniment

Noaptea Muzeelor 2017. Ce instituții de cultură participă la eveniment

Numeroase instituţii culturale îşi deschid porţile la Timişoara, de Noaptea Muzeelor. Astfel, Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Banatului Timișoara, Muzeul Satului Bănățean, Muzeul Catedralei Mitropolitane (Colecția de Artă Veche Bisericească de la Catedrala Mitropolitană Timișoara), Memorialul Revoluției din Timișoara, Galeria Calina, Galeria Calpe, Galeria Jecza, Galeria Helios, Galeria Mansarda (incinta Facultății de Arte Plastice și Design Timișoara), Galeria Pro Armia-Casa Armatei, Casa Artelor – Galeria Pygmalion și Galeria Subterană, Galeria Vitralia și Asociația Regia Artistică Timișoreană îi așteaptă pe iubitorii de cultură, cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor.

Sâmbătă, 20 mai, Palatul Baroc va fi deschis între orele 18 și 24, iar intrarea este liberă.

Publicul va putea să participe la următorul program: 19.00 și 23.00 Recital de pian, Cosmin Gavrila (Chopin – Nocturne),  20.00-21.00 Corul Operei  Române din Timișoara (dirijor Mihaela Silvia Roșca), 21.30-23.00 Incanto Quartetto și o discuție pe teme muzicale, artă vizuală și cultură umanistă realizată de Cristian Rudic (solist Opera Română) și Victor Neumann, (directorul Muzeului de Artă Timișoara).

 Vizitarea expozițiilor temporare:

Expoziția de artă conceptuală – sculptură a celebrului artist Ingo Glass – Forme și culori de bază. Spațiu, ritm, lumină.

Expoziția de fotografii a artiștilor fotografi ai Academiei Ungare de Artă.

Muzeul Național al Banatului invită timișorenii iubitori de istorie și cultură să participe la evenimentul intitulat “Rondul de Noapte”, oferind gratuit un program artistic și expozițional de excepție. Programul va începe la ora 20:00 și se va încheia la ora 02:00. În acest răstimp, expozițiile temporare ale muzeului deschise în cadrul Bastionului Theresia se vor putea vizita gratuit. Publicul va putea descoperi secretele Tezaurului Muzeului Național al Banatului – Colecția de Antichități Egiptene sau desluşi circumstanțele Voluntarilor Marii Uniri – Ardeleni, Bănățeni, Crişeni, Maramureşeni şi Bucovineni în Armata Română în anii Primului Război Mondial. Obiectele de patrimoniu achiziționate de către muzeu în anul 2016 se vor constitui în expoziția Patrimonium 2016.

Seara va fi punctată de momente artistice, precum concertul de muzică istorică live Curtea Miracolelor susținut de formația Peregrinii, un duel scenic şi măiestrie cu arcul prezentat de TM Archery şi de o prezentare interactivă de arme.

Copiii cu vârstele între 6 și 14 ani se vor putea bucura de expoziția de stiință interactivă Laborator, iar pasionații de natură de expunerea de specimente naturalizate din colecția muzeului.

Evenimentul este sărbătorit de peste 3.000 de muzee şi galerii din Europa. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este la a 13-a ediţie.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*