Economic

Masă rotundă în domeniul turismului la CCIAT. “Zilele Vojvodinei în România”

Masă rotundă în domeniul turismului la CCIAT. “Zilele Vojvodinei în România”

Organizația Turistică a Vojvodinei, alături de partenerii săi, Camera de Comerț și Industrie Vojvodina și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a  organizat azi o masă rotundă la care vor participa firme din Provincia Vojvodina și din județul Timiș.

Evenimentul a avut loc în cadrul “Zilele Vojvodinei în România”. Delegația firmelor din Republica Serbia este compusă din reprezentanți a 20 de companii care desfășoară activități în domeniul turismului, respectiv agenții de turism, hoteluri, pensiuni, restaurante, interesați de o colaborare de lungă durată cu parteneri români.

Relaţia dintre judeţul Timiş şi Serbia are un istoric şi anume o colaborare de lungă durată care datează din anul 1990. În urmă cu câteva săptămâni, în 20 aprilie, Camera de Comerţ şi Industrie şi Vojvodina, împreună cu Agenţia de Dezvoltare din Vojvodina au încheiat un acord de colaborare cu Camera de Comerţ din Timiş. Avem câteva obiective la care lucrăm, ca urmare a acestui acord suntem la acest eveniment organizat împreună cu Camera de comerţ din Vojvodina şi Agenţiile de Turism, existând astfel o bună relaţie de colaborare între firmele din Timiş şi cele din Vojvodina. De asemenea un alt acord privind accesul pe piaţa din România a forţei de muncă semnat în anul 2016, facilitează angajarea cetăţenilor sârbi. Nu este încă implementat acest proiect, dar facem toate demersurile ca acesta să fie pus în aplicare conform normelor legale. Ştiu că astăzi sunt aici firme de turism care îşi doresc o colaborare cu firmele din Timişoara, dar poate aveţi în obiectivul dumneavoastră să recrutaţi forţă de muncă, de aceea v-am menţionat mai devreme de acordul de anul trecut. În ceea ce ne priveşte, în scurtul timp pe care l-am avut, am încercat să atragem firme care activează în domeniul turismului. Vă doresc afaceri profitabile şi succes”, a transmis directorul general al CCIA Timis, Florica Chirita.

,,Noi deja avem o colaborare istorică foarte bună cu Camera de Comerţ Timiş, bineînţeles că această formulă fiind un mare sprijin, un ajutor. Astfel încât sunt sigură că în viitorul apropiat va continua această colaborare de succes, suntem martorii acestei colaborări între oamenii de afaceri din Judeţul Timiş şi Vojvodina. Sunt bucuroasă de semnarea acordului dintre cele două Camere de Comerţ, astfel că din punct de vedere legislativ avem o deschidere eficientă, acordul s-a semnat în mai puţin de o lună. Ne aflăm la a doua întâlnire, mai întâi la Serbia, întâlnirea la Vojvodina şi astăzi la Timişoara. În această ordine de idei ne bucurăm să descoperim potenţialul turistic care este un segment important. Anul acesta potenţialul turistic al Vojvodinei este prezentat a doua oară la Timişoara, promovarea turistică reliefând faptul că s-a stârnit interesul turiştilor, le mulţumesc anticipat şi celor din mass media care ne promovează”, a afirmat Consulul Republicii Serbia la Timişoara, Irena Radojicici.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*