Cultură

Florin Piersic își dă din nou întâlnire cu publicul timișorean

Florin Piersic își dă din nou întâlnire cu publicul timișorean

După ce și-a sărbătorit la Timișoara și cea de-a 81-a aniversare, dar și Floriile, ziua numelui său, într-o sală a Operei arhiplină până la cel mai de sus balcon, Florin Piersic  a decis să–și încheie stagiunea tot pe  scena timișoreană. În 13 iunie, de la ora 19, celebrul actor va juca din nou pe scena Operei Naționale Române din Timișoara un spectacol care deține recordul de longevitate al carierei sale și a devenit un adevărat brand teatral al ultimului deceniu în România: ”Străini în noapte”.

În comedia romantică scrisă de Eric Assous, actorul Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat aflat la crepusculul vieții sentimentale și care, în absența soției, își începe noaptea  într-un bar, de unde pleacă spre casă însoțit de Juliette (rol interpretat de actrița Medeea Marinescu), o femeie tânără și senzuală, ce-și învăluie identitatea într-o bizară țesătură de minciuni și secrete. Pierre află în acea seară un lucru care îi va schimba viața.

Regizată de Radu Beligan special pentru Piersic,  piesa ”Străini în noapte” este o profundă și melancolică meditație  despre  fragilitatea relațiilor umane și despre cum trecerea timpul ne schimbă.

”Revin fericit la  Timișoara, nu ca acasă, ci chiar mai bine: ca atunci când vii la cei mai buni prieteni. Pentru că astfel îi simt mereu pe spectatorii timișoreni”, mărturisește celebrul actor.

Decorul spectacolului este opera lui Puiu Antemir, costumele  sunt creația renumitului designer Irina Schrotter, iar ilustrația muzicală este realizată de ilustrul flautist Ion Bogdan Ștefănescu.

Biletele pentru acest spectacol au fost puse în vânzare la Agenția Operei din Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*