Sănătate

Controlul tensiunii arteriale: cum se realizează corect și ce indică rezultatele

Controlul tensiunii arteriale: cum se realizează corect și ce indică rezultatele

Persoanele sanatoase ar trebui sa isi verifice tensiunea arteriala cel putin o data pe an pentru a se asigura ca totul este in regula si ca nu a aparut nicio problema intre timp. Fumatorii, persoanele supraponderale, dar si persoanele care provin dintr-o familie cu probleme cardiace ar trebui sa isi verifice tensiunea de mai multe ori pe an.

Daca stii ca ai probleme cu tensiunea, nu ar fi rau sa isi achizitionezi un tensiometru pentru a-ti putea verifica tensiunea in mod regulat, acasa.

Valori normale tensiune arteriala: pana in 120/80mm colHg.

Pe masura ce tensiunea arteriala depaseste valoarea de 140/90mm colHg, riscurile devin din ce in ce mai mari. Tensiunea marita, adica hipertensiunea, poate cauza accidente vasculare, anevrism, dar si blocaj renal. Avand in vedere ca riscurile sunt foarte mari, tensiunea arteriala nu trebuie neglijata, mai ales ca este un test rapid si nedureros, in comparatie cu alte analize.

Hipertensiunea poate fi combatuta prin renuntarea la fumat, adoptarea unui stil de viata sanatos, reducerea consumului de sare si renuntarea la alcool. Stresul trebuie si el eliminat intrucat este un factor declansator pentru hipertensiune.

 

 

(Sursa Doc. ro/ foto: Shutterstock)

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*