Eveniment

Angajații ANAF din Timișoara continuă greva

Angajații ANAF din Timișoara continuă greva

Angajații ANAF din Timișoara continuă greva! Aceștia nu au desfășurat nici azi activități de lucru cu publicul.

Reamintim, bugetarii au declanșat luni dimineața un protest spontan fiind nemulțumiți de proiectul Legii salarizării bugetare, care prevede scăderi salariale de până la 20% din salariul actual în acest sector.“Precizăm că proiectul legii salarizării încalcă grav prevederile Constituției României prin nerespectarea  Deciziei CCR nr. 794/2016, care prevede că Guvernul și Parlamentul trebuie să emită soluția legislativă pentru îndepărtarea discriminării salariale din autoritățile și instituțiile publice, în sensul echivalării salariilor pe funcții publice similare, la nivelul întregii familii ocupaționale indiferent de instituția din care fac parte”, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatul Național al Funcționarilor Publici.

SNFP solicită public ca textul actului normativ aflat în momentul de față în Parlament să respecte, în mod obligatoriu, Decizia Curții Constituționale nr. 794/2016 și definirea familiei ocupaționale și/sau categoriei profesionale în sensul stabilit de Decizia CCR 794/2016 (pct.34). Totodată, sindicaliștii din Finanțe mai solicită eliminarea articolului 35 care prevede “reîncadrarea personalului pe funcții”, motivat de faptul că funcțiile deținute au fost ocupate ca urmare a promovării unui concurs și eliminarea articolului potrivit căruia se face evaluarea postului în vederea stabilirea salariului de bază.

Sindicaliștii mai solicită “menținerea drepturilor salariale aflate în plată pentru funcționarii publici sau personalul contractual care, la momentului apariției legii, au salariul mai mare decât cel stabilit prin grila de salarizare, funcțiile publice să fie salarizate unitar indiferent de instituția din care fac parte și introducerea în textul legii a unei componente salariale aferente activității desfășurate și micșorarea decalajului valoric dintre funcțiile de stat, teritoriale și locale prin introducerea unui raport just între acestea”.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*