Eveniment

27 de migranți, depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce intenţionau să intre ilegal în România

27 de migranți, depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce intenţionau să intre ilegal în România
Adora Beauty

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, jud. Caraş-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 27 cetăţeni din Siria și Irak, care intenţionau să intre ilegal în România.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au declanşat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea localităţilor de frontieră Vărădia și Vrani, județul Caraș-Severin, două grupuri de 13, respectiv 14 cetățeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea fiind preluate şi transportate la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak și Siria, dintre care 5 bărbați, 5 femei și 17 minori, adulţii având vârste cuprinse între 28 şi 53 de ani, iar minorii între 1 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*