Eveniment

Razie de amploare în Timiș. Vezi ce au descoperit polițiștii și câte amenzi au dat!

Razie de amploare în Timiș. Vezi ce au descoperit polițiștii și câte amenzi au dat!

Timp de trei zile, pe raza județului Timiș, peste 600 de polițiști au luat parte la o razie de amploare.

Au fost desfășurate 98 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost constatate 55 de infracţiuni și aplicate 1.099 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 350.000 de lei.

În perioada 12-14 mai, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, la nivel național, au fost intensificate acţiunile menite să menţină un climat de siguranță publică, să combată faptele ilegale şi să salveze vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie.

Poliţiştii de ordine publică au desfășurat 22 de controale şi acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, fiind constatate 17 infracţiuni și aplicate 284 de sancțiuni contravenționale, dintre care 139 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile publice.

În urma celor 64 de controale, au fost constatate 33 de infracțiuni la regimul circulației rutiere (dintre care 16 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 2 pentru conducerea sub influenţa unor substanţe psihoactive şi una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice).

De asemenea, fost aplicate 794 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr. 195/2002 (26 pentru alcool, 206 pentru viteză și 22 pietonilor). Au fost reținute şi 85 de permise de conducere, dintre care 25 pentru alcool, 12 pentru viteză, 18 pentru săvârşirea unor infracţiuni și 30 pentru alte abateri, precum și 40 de certificate de înmatriculare retrase.

Pe linia de arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au desfăşurat o acțiune, în urma căreia au fost constatate două infracțiuni.

Poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat 3 acțiuni, context în care au constatat o infracțiune de natură judiciară, iar pe linie de arest la domiciliu, au fost efectuate 39 de verificări la locuinţe.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat 8 acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară, înregistrând două dosare penale, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea a două infracțiuni prevăzute de Codul Vamal.

De asemenea, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și ridicate în vederea confiscării 5.180 de țigarete.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de aproape 350.000 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*