Utile

Prognoza de vară: Româna va fi lovită de multiple valuri de căldură și temperaturi extreme

Prognoza de vară: Româna va fi lovită de multiple valuri de căldură și temperaturi extreme

România ar urma să fie lovită de multiple valuri de căldură și temperaturi extreme, potrivit prognozei pentru această vară, în vreme ce furtuni puternice vor scădea temperaturile din Franța, Germania și Polonia, transmit meteorologii AccuWeather. De asemenea, valuri de căldură succesive vor reprezenta o mare problemă pentru țările din sudul și estul Europei, arată news.ro.

Aceste valuri de căldură periculoase sunt așteptate în lunile iulie și august, iar mediile de peste 32 de grade Celsius vor deveni comune în Italia și Balcani. O perioadă de caniculă ar putea să se întindă timp de șapte zile consecutive.

De asemenea, vremea caldă și uscată va crea condiții ideale pentru instalarea secetei în Ucraina, Republica Moldova și România. Condițiile de secetă ar putea să se prelungească în toamnă, iar impactul ar putea să fie unul puternic asupra agriculturii.

Țările est-europene se vor confrunta și cu o lipsă de precipitații, care va crește riscul instalării condițiilor de secetă, deși regiunea a primit precipitații peste media normală în perioada ianuarie-aprilie. Culturile vor avea de suferit în toate țările balcanice din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor extreme din această vară.

Sursa: profit.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*