Utile

O nouă mini-vacanţă îi aşteaptă pe români în iunie

O nouă mini-vacanţă îi aşteaptă pe români în iunie

Românii au 14 zile libere anul acesta, cu două zile mai mult faţă de anul trecut, iar la începutul lunii iunie urmeză o mini-vacanţă.

Zilele de 1 iunie şi 5 iunie sunt zile libere pentru români, conform Codului Muncii, astfel încât cel mai probabil majoritatea îşi vor lua vacanţă începând de joi 1 iunie şi până luni 5 iunie.

Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie.

De asemenea, salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Ziua Copilului

1 iunie 2017 – joi

Rusaliile

4 iunie 2017 – duminică

5 iunie 2017 – luni

Adormirea Maicii Domnului

15 august 2017 – marţi

Sfântul Andrei

30 noiembrie 2017 – joi

Ziua Naţională a României

1 decembrie 2017 – vineri

Crăciunul

25 decembrie 2017 – luni

26 decembrie 2017 – marţi

Sursa: capital.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*