Eveniment

Amenzi de aproape 40.000 de euro date de polițiști în a doua zi de razie

Amenzi de aproape 40.000 de euro date de polițiști în a doua zi de razie

Din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, pe raza județului Timiș, au fost intensificate, în perioada 12 – 14 mai, acţiunile pentru menţinerea unui climat de siguranță publică, combaterea faptelor ilegale şi salvarea de vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie.

Astfel, în cea de-a doua zi de acțiune, poliţişti au desfăşurat 47 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost constatate 20 de infracţiuni și aplicate 379 de sancţiuni contravenţionale.

Sâmbătă, pe raza județului Timiș, peste 250 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase și intervenţie rapidă au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor.

Poliţiştii de ordine publică au desfășurat 22 de controale şi acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit, de regulă, în zona discotecilor, barurilor, night club-urilor şi a altor localuri de alimentaţie publică. Au fost constatate 4 infracţiuni și aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, dintre care 58 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile publice.

În urma celor 22 de controale, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul circulației rutiere (dintre care 8 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 2 pentru conducerea sub influenţa unor substanţe psihoactive şi una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice).

De asemenea, fost aplicate 246 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr. 195/2002 (17 pentru alcool, 47 pentru viteză și 10 pietonilor). Au fost reținute şi 43 de permise de conducere, dintre care 17 pentru alcool, 6 pentru viteză, 10 pentru săvârşirea unor infracţiuni și 10 pentru alte abateri, precum și 16 certificate de înmatriculare retrase.

Pe linia de arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au desfăşurat o acțiune, în urma căreia a fost constatată o infracțiune.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat două acțiuni pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară, aplicând 10 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 166.000 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*