Social

”Mămicile mai Tari ca Google” organizează o nouă campanie pentru donarea de sânge

”Mămicile mai Tari ca Google” organizează o nouă campanie pentru donarea de sânge

Timișorenii sunt încurajați să facă o faptă bună pentru a oferi șansă la viață unor oameni care au nevoie disperată de sânge.

“Din inimă, pentru viaţă” se întoarce! După succesul avut anul trecut, la prima ediție a acestei campanii organizată de către un grup de mame active în social media, s-a decis continuarea acestei acțiuni, care, de data asta, se va derula pe parcursul a două zile. Ca și la prima ediție, și de această dată campania este organizată ȋn colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara şi cu Centrul Medical Orthopedics. Mămicile mai Tari ca Google, organizatoarele campaniei, au avut această iniţiativă ca un răspuns la numărul mare de solicitări de sânge ce apar ȋn mediul online, pentru diverse persoane care au nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală sau o transfuzie.

Astfel, în zilele de 17 și 18 mai 2017, la Centrul Medical Orthopedics, va avea loc cea de-a doua ediție a campaniei de donare de sânge. Ȋn cele două zile, în intervalul orar 8.30 – 12.00, când şi reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină vor fi prezenţi pentru a recolta sânge, aproximativ 60 de doamne (câteva ȋnsoţite şi de soţi) vor dona sânge pentru a salva o viaţă. “Ştim că data trecută ați fost foarte receptive şi suntem convinse că, şi de această dată, vom demonstra, împreună, că ştim ce înseamnă empatia, umanitatea şi grija pentru cei care au nevoie de ajutor. Vă invităm, aşadar, să facem, din nou, unul dintre cele mai mari și mai importante lucruri posibile: să dăm viață!”, au transmis organizatoarele campaniei și coordonatoarele grupului mămicilor care doresc să se implice în acest eveniment.

Tot pentru a menține tradiția evenimentelor de acest fel inițiate de MMTCG, organizatorii au pregătit, din nou, surprize pentru mămicile care vor dona sânge: o tombolă – printre premiile oferite numărându-se vouchere pentru şedinţe cosmetice, abonamente la o sală de sport, bijuterii, parfumuri, săpunuri handmade articole de înfrumusețare, produse naturiste etc.

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu greutatea între 50 și 100 de kilograme sunt așteptate să doneze sânge. Este vorba despre cei care nu au avut probleme majore de sănătate, nu au suferit în ultimele luni intervenții stomatologice și chirurgicale și nu au consumat alcool în ultimele 48 de ore. Mii de oameni au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. Potrivit medicilor, în urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30 %.

Reamintim, Centrul de Transfuzii Sanguine este deschis de luni până vineri, între orele 8 – 12. În schimbul celor 450 de mililitri de sânge donați, timișorenii beneficiază de șapte bonuri de masă, o reducere de 50% la abonamentul R.A.T.T pe o lună, analize gratuite şi o zi liberă de la locul de muncă.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*