Administrație

Se caută locația potrivită pentru piața de pește în Timișoara

Se caută locația potrivită pentru piața de pește în Timișoara

Autoritățile locale nu renunță la ideea construirii unei piețe în care să se vândă doar pește. Ideea îi aparține consilierului local PNL Ștefan Sandu, care spune că pentru piața de pește încă se așteaptă găsirea unei locații potrivite.

Pe de-o parte aceasta trebuie să fie și usor accesibilă și să nu fie foarte aproape de locuințe pentru a nu crea un anumit disconfort cetățenilor. “Piața de pește așteaptă găsirea unei locații. Acest lucru nu este ușor, pentru că oricât s-ar încerca și oricât de moderne ar fi echipamentele care vin în dotarea unei asemenea piețe există în zona imediat adiacentă piaței un anumit miros care nu poate fi îndepaărtat. Ar crea neplăceri locuitorilor din zonaă. Suntem în căutarea unei locații care să fie și ușor accesibilă și să nu fie foarte aproape de locuințe pentru a nu crea un anumit disconfort cetățenilor”, spune consilierul PNL Ștefan Sandu, inițiatorul proiectului.

Ștefan Sandu susține că s-a identificat o potențială sursă de finanțare prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime ce ar putea finanța o cotă de 100% din cheltuielile eligibile ale proiectului. “Finanțările europene sunt încă deschise pentru acest domeniu și speraăm să o construim așa cum ne-am propus”.

Astfel, pentru viitoarea piață de pește ar trebui întocmit un studiu, iar apoi impuse reguli clare de funcționare la standardele de expunere și de respectare a normelor igienico-sanitare.

 

 

 

(Foto: Travelsite)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*