Sănătate

O nouă maternitate în cadrul Spitalului Municipal

O nouă maternitate în cadrul Spitalului Municipal
Adora Beauty

Vești bune! O nouă maternitate va fi realizată în cadrul Spitalului Municipal Timișoara. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Dan Diaconu, care susține că autoritățile au în plan o clădire nouă în care să fie mutată toată Maternitatea Odobescu.

În acest context, a fost identificat și un teren aflat în zona Bogdăneștilor, în apropierea Liceului Alimentar. Potrivit viceprimarului, clădirea va fi alcătuită din parter și trei etaje. Banii pentru proiectare au fost deja alocați în bugetul Primăriei Timișoara.“La nivel de proiectare a fost alocat bugetul municipiului Timişoara. Suntem la eliberarea certificatului de urbanism urmând ca apoi să scoatem la licitaţie proiectul. Ar trebui să acopere toate nevoile pe care le are partea de maternitate şi Secția de neonatologie a Spitalului Municipal. Estimările pe care le avem este că ar trebui să aibă în jur de 8500 de mp, regimul de construire în zonă fiind undeva la parter plus 3 etaje”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Deocamdată nu se știe la ce sumă se ridică investiția.”Nu putem încă estima valoarea acestui proiect, studiul de fezibilitate şi proiectul urmând să fie scoase la licitaţie, dar sunt convins că vom găsi şi resursele financiare, momentan sursa este aceea a bugetului local”.

Reamintim, unitatea spitalicească primește prin transfer gravide cu sarcini complicate și copii născuți prematur din vestul țării: județul Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Bihor.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*