Utile

Iulius Mall găzduiește în weekend o competiţie naţională de tehnologie şi inginerie şi un târg de sănătate

Iulius Mall găzduiește în weekend o competiţie naţională de tehnologie şi inginerie şi un târg de sănătate

Dacă doriţi să aflaţi care sunt noutăţile în materie de produse benefice pentru organism, sunteţi invitaţi, la final de săptămână, la parterul mall-ului. Aici va avea loc, de vineri până duminică inclusiv, o nouă ediţie a Târgului de Sănătate şi Bijuterii Terapeutice. Peste 30 de expozanţi vor fi prezenţi cu o gamă completă de articole naturale şi accesorii care au efecte pozitive asupra unui tonus sănătos.

Sâmbătă, 13 mai, CoderDojo România va organiza, la Iulius Mall, competiția națională, ştiinţă tehnologie şi inginerie Coolest Projects România. Evenimentul va avea loc la etajul doi al mall-ului, (la baza scărilor spre food court), în intervalul orar 14.00-18.00 şi va reuni elevi din ciclurile învățământului preuniversitar, activi în peste 30 de dojo-uri din țară. Competiţia promovează, recunoaște și răsplătește creativitatea, inovarea, spiritul antreprenorial și valorificarea cunoștințelor școlare din domeniul STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).

Categoriile competiției la care tinerii şi-au înscris proiectele sunt: Scratch, site-uri web, jocuri, aplicații mobile, hardware, evolution, design/artă digitală şi algoritmică. Un juriu va desemna cele mai bune proiecte, iar echipele câştigătoare vor fi premiate cu câte o bursă de călătorie la evenimentul Coolest Projects al rețelei globale CoderDojo, de pe 17 iunie, din Dublin. CoderDojo este o mișcare internațională, inițiată în Irlanda, cu scopul de a le oferi copiilor interesați contextul în care să poată învăţa programare într-un mediu informal. Dojo-urile sunt inițiate, conduse și bazate pe implicarea voluntară a unor mentori, actuali sau viitori specialiști din domenii tech, iar participarea copiilor este gratuită.

Duminica este dedicată teatrului de păpuşi, la Iulius Mall. De la ora 12.00, în food court, pe cei mici îi așteaptă marionetele, care le vor istorisi păţăniile „Elefănţelului curios”.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*