Eveniment

Încă 12 migranți opriți de polițiștii de frontieră la granița cu Serbia

migranti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – județul Caraş-Severin au depistat la frontiera cu Serbia 12 cetățeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Vineri, în jurul orei 10.30, aceștia au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Vrani, 12 cetăţeni străini (4 adulți și 8 copii). Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, polițiștii de frontieră le-au dus la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-u stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, adulţii având vârste cuprinse între 32 şi 39 de ani, iar minorii între 1 și 14 ani. La cercetări, adulții  au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România și intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*