Social

Călugăr care aduna bani în zona centrală amendat de polițiștii locali

Călugăr care aduna bani în zona centrală amendat de polițiștii locali

Polițiștii locali aflați în patrulare în cursul zilei de miercuri, în jurul orei 17.30, au depistat pe str. Proclamația de la Timișoara, în fața Băncii Transilvania, un bărbat îmbrăcat în călugăr care apela la mila publicului în vederea strângerii de fonduri pentru un lăcaș de cult.

Individul de 52 de ani, cu domiciliul în Bacău, a fost sancționat cu amendă de 500 de lei. Pentru activitatea desfășurată nu deține nici aviz din partea Comisiei de Ordine Publică din cadrul Primăriei Timișoara și nici nu a putut prezenta aprobare din partea Mitropoliei Banatului pentru strângerea de fonduri pe raza municipiului Timișoara.

Polițiștii locali au mai depistat cazuri în care persoane îmbrăcate în călugări strângeau fonduri în Timișoara, fiind aplicate de-a lungul timpului sancțiuni contravenționale.

Poliția Locală atrage atenția că astfel de activități trebuie autorizate de Comisia de Ordine Publică din cadrul Primăriei și, în cazul persoanelor care fac aparțin lăcașelor de cult și strâng fonduri pentru biserici, din partea Mitropoliei. În caz contrar fapta este considerată cerșetorie și se sancționează conform prevederilor legale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*