Administrație, Sănătate

Spitalul Regional Timișoara NU se află pe lista Ministerului Sănătății

Spitalul Regional Timișoara NU se află pe lista Ministerului Sănătății
Adora Beauty

Spitalul Regional Timișoara nu se află deocamdată pe lista Ministerului Sănătății. Construcţia acestui obiectiv este doar o promisiune de ani de zile a Guvernului, susține primarul Nicolae Robu. Acesta spune că în urma unei solicitări transmise Guvernului, a primit de la Ministerul Sănătății o adresă prin care rezultă că spitalul regional nu este o prioritate în prezent. “În acordul de parteneriat 2014-2020 au fost cuprinse trei spitale regionale de urgență: la Cluj Napoca, Iași și Craiova. Păi Timișoara unde e? Timișoara nu e prioritară? E capitala unei vaste regiuni. Iată ce face Guvernul Grindeanu. Într-o etapă ulterioară va fi completată rețeaua (…) Din nefericire, în regiunea noastră sunt foarte mulți bolnavi de cancer. Am cerut să se facă studii speciale. Procentul de bolnavi de cancer în această parte de țară este foarte ridicat”, explicat primarul Nicolae Robu.

În plus, edilul se declară nemulțumit de faptul că Guvernul a alocat pentru Institutul de Oncologie suma de 15.000 lei. “Sunt aprobați pentru 2017, 15.000 lei credite bugetare. Ce sumă fabuloasă! Și credite de angajament, dar banii nu au mai venit niciodată. Dar 15 mii de lei să pui pentru municipiul Timișoara? Păi facem o chetă… Eu am primit cinci amenzi de câte 5000 lei. Una am plătit-o, pentru celelalte mă judec”.

Nici pentru realizarea unei noi maternități, Ministerul Sănătății nu a arătat interes.“La noua maternitate ni se spune așa: <<Presupunem că este vorba despre un nou corp de clădire care urmează să fie construit la Spitalul de Copii, unitate aflată în subordinea Primăriei Timișoara, instituție care are calitate de ordonator de credite>>. Adică, vom face singuri, asta înțelegem. În bătaie de joc, pur și simplu! Deci, cu ce se alege Timișoara? Cu boicot, atât!”, adaugă edilul.

În ultimii 30 de ani, în România nu s-a construit nicio unitate spitalicească de anvergură.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*