Eveniment

Grevă pe termen nelimitat al angajaților Agenției pentru Protecția Mediului Timiș

Grevă pe termen nelimitat al angajaților Agenției pentru Protecția Mediului Timiș

Salariații Agenției pentru Protecția Mediului Timiș şi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş anunță întreruperea programului de lucru astăzi, de la ora 8, pe termen nelimitat. Aceștia își manifestă nemulțumirea cauzată de adâncirea inechităților salariale din sistemul public. “Prin această grevă, salariații Gărzii Naţionale de Mediu solicită eliminarea inechităților salariale care există între Garda Națională de Mediu și alte categorii de bugetari: Direcțiile Sanitar Veterinare, Casele de Asigurări de Sănătate Județene, Casele de Pensii, Agențiile de plăți și prestări sociale , etc. În prezent salariile Gărzii Naționale de Mediu sunt stabilite din decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noștri bugetari au făcut obiectul unor acte normative individualizate, crescându-le substanțial salariul”, explică Luci Mușuroi, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu din Timiș.

Reamintim, pe 26 aprilie, angajaţii Gărzii de Mediu din Timiș și din țară au întrerupt programul de lucru pentru două ore.“Ne-am adresat în scris Ministerului Mediului și Camerei Deputaților. Până la această dată revendicarile noastre salariale nu au fost soluționate. Suntem cea mai discriminată categorie”, adaugă Luci Mușuroi.

Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţi specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din ţară.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*