Educație

Cei mai buni elevi matematicieni din 14 județe se întrec într-un concurs al UVT

Cei mai buni elevi matematicieni din 14 județe se întrec într-un concurs al UVT

Zilele trecute, la Universitatea de Vest din Timișoara a avut loc cea de-a treia ediție a Concursului Facultății de Matematică și Informatică, competiție adresată elevilor din clasele a XI-a și a XII-a. În acest an, la concurs au participat 176 de elevi din 14 județe (Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea). A fost prima ediție la care s-a organizat atât un concurs de Matematică, cât și unul de Informatică.

Organizarea  evenimentului, subiectele, baremele și corectarea lucrărilor au fost realizate de cadre didactice ale Facultății de Matematică și Informatică. În plus, la organizarea evenimentului și-au adus contribuția și doctoranzi, masteranzi și studenți ai Facultății.

La Concursul de Matematică s-au acordat 15 premii: 9 premii la clasa a XII-a și 6 premii la clasa a XI-a, iar la Concursul de Informatică s-au acordat 11 premii: 8 premii la clasa a XII-a și 3 premii la clasa a XI-a.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 15 mai 2017, de la ora 14:30, în amfiteatrul A01 al Universităţii de Vest din Timișoara. Premianții vor fi recompensați cu sume în bani oferite de Facultatea de Matematică și Informatică. În plus, în acord cu motto-ul „un premiu = un 10 la admitere”, premianților li se va recunoaște cu nota 10 una dintre notele la concursul de admitere de la Facultatea de Matematică și Informatică.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*