Life-style

Când pot vedea timişorenii trupa Expression Crew din Coreea

Când pot vedea timişorenii trupa Expression Crew din Coreea

Ambasada Republicii Coreea în București, în parteneriat cu Filarmonica ”Banatul” Timișoara, vă invită să vă bucurați de un spectacol unic în România, o combinație musical – B-boy (break-dance), alături de trupa Expression Crew din Coreea. Evenimentul va avea loc la Timișoara, în data de 18 mai 2017, începând cu ora 19:30 (accesul se face începând cu ora 18:30).

Pentru că accesul este gratuit, Ambasada vă roagă să vă rezervați locul prin completarea formularului disponibil pe pagina de Facebook a Ambasadei sau pe pagina oficială.

”Marionette” – spectacolul muzical B-boy – este o  operă de artă care combină două genuri distincte – B-boy (breakdance) și spectacol de marionete. Chiar dacă aceste forme de expresie artistică au diferite caracteristici si fundament emoțional, ele renasc prin acest spectacol muzical cu ajutorul mișcărilor artistice ale membrilor grupului de talie mondială Expression Crew.

Trupa Expression Crew este renumită pentru că a fost primul grup coreean care a reușit să câștige International Battle of the Year în anul 2002, plasând astfel Coreea pe harta mondială a fenomenului break-dance/b-boy. Trupa și-a cultivat statusul internațional obținut în 2002 și și-a prelucrat talentul în spectacole de teatru. Cel mai renumit spectacol al trupei Expression Crew este, fără îndoială, ”Marionette”, creat încă din anul 2005, care a făcut înconjurul lumii. Subiectul principal urmărește povestea unei marionete care se îndrăgostește de o fată care vine să-i vadă spectacolul de-a lungul timpului. Pe măsură ce fata crește, păpușa își dorește să își arate sentimentele, însă fata, o dată cu trecerea timpului, încetează să mai apară la spectacol. Tot spectacolul are o multitudine de scene tensionate, care ilustrează întâlniri și despărțiri, iubire și vise, conflicte și iertare, provocări și frustrări, toate fiind prezentate în armonie cu muzica încântătoare și dansul liric.

Dl. Woo Sung Lee, liderul trupei Expression Crew, cel care a și lucrat ca instructor și coregraf pentru trupe și artiști precum BIGBANG, Jay Park, Seo Tai-ji, Seven (din companii ca YG și JYP Entertainment), având astfel o carieră de peste 20 de ani în domeniu, își pune toată speranța și creativitatea în munca pe care o depune. Astfel, spectacolele sale arată de fapt laturi precum: curiozitatea copilăriei, conflictul, adversitățile și durerea întâlnite în viața artistică a unui dansator.

B-boying și street dancing (dansul de stradă), interpretate laolaltă pe o scenă de teatru, reprezintă un pas important în evoluția culturală, deoarece îndeamnă publicul larg să vadă cum aceste stiluri, aparent total diferite, pot lucra împreună în transpunerea unui spectacol armonios. Trupa Expression Crew reușește să întruchipeze această armonie prin spectacolul ”Marionette”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*