Administrație

Peste 50.000 de treceri pe roșu înregistrate de camerele de supraveghere din Timișoara

Peste 50.000 de treceri pe roșu înregistrate de camerele de supraveghere din Timișoara

Statistică îngrijorătoare în privința celor care trec pe culoare roșie a semaforului. Camerele de supraveghere din cadrul sistemului de management al traficului din Timișoara a surprins în doar două săptămâni peste 50.000 de treceri pe roșu.

Cu toate acestea, edilul Nicolae Robu spune că din cauza actualei legislații șoferii nu pot fi amendați. Probele vor fi trimise la Poliția Rutieră.

Statisticile arată că de cele mai multe ori acești iresponsabili care intră în intersecții pe roșu nu se accidentează grav, dar îi accidentează ce oamenii nevinovați. Sunt pierderi de vieți omenești. Sistemul arată că în perioada 01 – 21 martie 2017, pe cele 37 de sisteme de detecție a trecerii pe culoarea roșie a semafoarelor au fost înregistrate 50.187, în mai puțin de 2 săptămâni. Nu au nicio treabă pentru că nimeni nu îi amendează. Am hotărât să transmite Poliției înregistrările cu toate aceste treceri pe roșu. Poliția să facă ce vrea cu ele. Ne-am adresat M.A.I., prin care am comunicat inclusiv această cifră. Mă aștept ca doamna ministru să dea dispoziții să fie luate în seamă aceste înregistrări”, a explicat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*