Educație

Start la ReStart: jurnalism de calitate la UPT

Start la ReStart: jurnalism de calitate la UPT

Studenții Universității Politehnica Timișoara se implică în mod practic în susținerea jurnalismului de calitate. Un grup de opt studenți voluntari, majoritatea de la Facultatea de Științe ale Comunicării, vor lua parte la proiectul ReStart pentru un jurnalism de calitate, care va fi lansat miercuri, 10 mai, de la ora 14, în sala 302, clădirea Facultății de Construcții, et. 3.

Tinerii jurnaliști vor realiza, timp de un an, știri, reportaje, interviuri și alte materiale de presă, pe diverse tematici. Coordonatorii proiectului din partea UPT sunt lect.dr. Adina Palea și asist. dr. Daniel Ciurel. „Proiectul ReStart pentru un jurnalism de calitate a fost lansat  anul trecut, în data 3 mai 2016, de către SRJ MediaSind, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, fiind inspirat de conceptul  The Ethical Journalism Initiative, promovat de Federația Internațională a Jurnaliștilor. Proiectul se adresează studenților din universitățile românești care vor să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate”, a menționat asist. dr. Daniel Ciurel, coordonator al proiectului.

ReStart urmărește ca studenții să intre în contact nemijlocit cu exigențele meseriei de jurnalist, prin participarea efectivă la activități redacționale, prin redactarea de știri sau realizarea de fotografii ori materiale video. Studenții selectați să participe la proiect au primit legitimații de voluntari AGERPRES -MediaSind-Bursa, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video, vor fi postate pe site-ul www.mediasind.ro, pe site-urile partenerilor naționali, pe site-urile universităților participante și vor fi promovate în presă. De asemenea, cele mai bune materiale jurnalistice vor fi premiate.

Până în prezent, alături de ANP AGERPRES, au semnat acorduri de parteneriat cu SRJ MediaSind, universități din Arad, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Timișoara, precum și din Republica Moldova.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*