Eveniment

Șaiprezece migranți din Irak și Siria opriți de polițiștii de frontieră la granița cu Serbia

Șaiprezece migranți din Irak și Siria opriți de polițiștii de frontieră la granița cu Serbia
Adora Beauty

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaș – I.T.P.F. Timișoara au depistat, la frontiera cu Serbia, 16 cetăţeni din Irak și Siria, care intenţionau să intre ilegal în România, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Azi, în jurul orei în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaș, județul Caraş-Severin, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În urma acțiunii, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Iam, 16 cetăţeni străini, care au încercat să intre ilegal în România, din Serbia.

 În cadrul primelor verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt 13 cetăţeni din Irak și 3 cetățeni din Siria. Grupul era format din 11 adulţi, 6 femei și 5 bărbați, având vârste cuprinse între 22 şi 60 de ani și 5 minori, cu vârste cuprinse între 1 an și 13 ani. La cercetări, adulții au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*