Eveniment

Poliţiştii de la Rutieră au dat sute de amenzi în ultimele zile

Poliţiştii de la Rutieră au dat sute de amenzi în ultimele zile

Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 365 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 216 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 25 de permise de conducere.

În perioada 5–7 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 5 dosare penale şi au aplicat 365 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 216 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 43 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost reţinute în vederea suspendării 25 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitelor legale de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost retrase opt certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*