Național

Ministrul Transporturilor: “Prima aeronavă este pregătită pentru livrare. Interiorul cabinei pentru pasageri a fost finalizat”

Ministrul Transporturilor: “Prima aeronavă este pregătită pentru livrare. Interiorul cabinei pentru pasageri a fost finalizat”

Două Boeing-uri noi pentru TAROM. După zece ani, în flota companiei naționale vor intra avioane noi. Astfel, TAROM înlocuieşte cele două avioane Airbus ieșite din flotă anul trecut.

Compania aeriană a semnat zilele trecute contractul pentru leasingul operaţional a două noi aeronave Boeing 737-800 NG. Aeronavele vor intra în flota TAROM la finalul lunii mai.

Potrivit Ministerului Transporturilor, noile aeronave au câte 189 de locuri și sunt închiriate pe o perioadă de 10 ani. În plus, prima aeronavă este pregătită pentru livrare. „În Statele Unite, prima aeronava, din cele două, achiziționate de TAROM este pregătită pentru livrare. Interiorul cabinei pentru pasageri a fost finalizat și în câteva zile urmează ca aeronava să fie inscripționată cu însemnele companiei aeriene naționale. Avionul Boeing 737-800 NG a efectuat și testele de zbor. La finalul lunii mai aparatul va ateriza la București”, a anunțat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

TAROM are în prezent o flotă de 21 de aeronave: patru aeronave Boeing 737-700 (ce pot parcurge o distanţă maximă de 4.900 kilometri), patru aeronave Boeing 737-300 (pentru distanţe de maximum 3.400 km), patru aeronave Airbus A318-111 (pentru distanţe de maximum 2.780 km), şapte aeronave ATR 42-500 (pentru distanţe de maximum 1.200 km) şi două aeronave ATR 72-500 (pentru distanţe de maximum 950 km).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*