Sport

“Microbistul” Robu vrea revigorarea sportului românesc. Deocamdată pe… Facebook

“Microbistul” Robu vrea revigorarea sportului românesc. Deocamdată pe… Facebook

“Microbistul” Nicolae Robu vrea revigorarea sportului românesc. Deocamdată pe… Facebook . Primarul Timişoarei, cunoscut ca mare iubitor de sport în general şi de fotbal în special, susţine că declinul în care se află sportul românesc poate fi stopat cu bani publici, însă asta necesită modificarea legislaţiei în domeniu.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, vine cu propuneri de modificare a legislaţiei pentru a putea sprijini financiar echipele sportive din oraş. Acesta precizează unele modificări legislative care trebuzie făcute pentru a putea pune în aplicare acest plan, însă propunerile vin prin intermediul reţelei de socializare Facebook. “Vrem să revigorăm sportul românesc? Dacă da, nu trebuie decât ca aleşii locali să nu mai fie consideraţi nişte iresponsabili sau, mai rău, nişte hoţi şi, aplicând spiritul şi, mai mult, litera Constituţiei cu privire la autonomia locală, să legiferăm următoarelei idei”, arată edilul şef al oraşului de pe Bega. Primaul capitalei Banatului solicită ca autoritățile publice locale să poată finanța sportul prin organizații non-guvernamentale non-profit, la care acestea sunt membri asociați. “Finanțarea se poate face prin cotizație și/sau pe proiecte și/sau pe cheltuieli punctuale“, explică Robu, care mai punctează că veniturile organizației -inclusiv cele provenite din bugetele locale- ar trebui să poată acoperi “orice fel de cheltuieli inerente activităților sportive -inclusiv cheltuielile salariale-, ca și cheltuielile aferente unor activități de natură diversă, conexe activităților sportive, suport pentru acestea, conform hotărârilor consiliului de administrație/consiliului director al organizației și în limitele cadrului instituit prin hotărâri prealabile neîngrădite ale consiliilor locale implicate“.

De asemenea, ar fi nevoie ca toate aceste cheltuieli ale organizațiilor la care autoritățile publice locale sunt membri asociați cotizanți să fie efectuate în regim de transparență, dar şi să facă obiectul unor rapoarte trimestriale aprobate în consiliile locale implicate. În caz contrar, întâiul gospodar al urbei propune “sistarea imediată a finanțării și, după caz, la inițierea demersurilor de recuperare a fondurilor asupra cărora au incidență motivele neaprobării. Orice prevederi în contradicție cu cele de mai sus sau limitative la adresa lor devin nule de drept în raport cu ele odată cu intrarea lor în vigoare“, explică liberalul, pe Facebook.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*