Politic

Grindeanu:“România este interesată în dezvoltarea cooperării în plan economic cu Irak”

Grindeanu:“România este interesată în dezvoltarea cooperării în plan economic cu Irak”

Premierul Sorin Grindeanu a primit astăzi, la Palatul Victoria, o delegație condusă de Saleem Abdullah Al-Jubouri, președintele Consiliului Reprezentanților din Republica Irak, care efectuează o vizită în România.

Agenda discuțiilor s-a axat pe posibilitățile de diversificare a cooperării româno-irakiene și, în perspectivă, de participare a României la reconstrucția economică a Irakului.“România este interesată în dezvoltarea cooperării bilaterale, inclusiv în plan economic, ținând cont că relațiile economice bilaterale și schimburile comerciale nu au atins încă întregul potențial. Organizarea celei de-a 14-a reuniuni a Comitetului Economic Bilateral va contribui semnificativ la impulsionarea și recalibrarea relațiilor dintre cele două țări”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Șeful Executivului a evidențiat totodată disponibilitatea României de a sprijini eforturile irakiene de reconstrucție și continuarea reformelor și de a oferi expertiză în acest sens.

Președintele Consiliului Reprezentanților din Republica Irak, Saalem Abdullah Al-Jubouri, și ceilalți oficiali din delegația parlamentară irakiană au exprimat, la rândul lor, interesul reciproc pentru dezvoltarea cooperării economice bilaterale. Actualmente există în Irak zone sigure, unde firmele românești pot găsi oportunități de afaceri, au menționat oficialii irakieni, fiind evidențiate în acest context posibilități de cooperare în domeniul transporturilor, educație, sănătate și industria petrolieră. Saalem Abdullah Al-Jubouri a mulțumit totodată României pentru contribuția adusă la combaterea terorismului în Irak, din poziția de membru al Coaliției internaționale anti-ISIL/Daesh.

 

 

(Foto Agerpres)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*