Social

Asociaţia ta de locatari nu adună selectiv deşeurile? Iată ce amendă poate primi!

Asociaţia ta de locatari nu adună selectiv deşeurile? Iată ce amendă poate primi!

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului continuă verificările pe linia precolectării selective a deșeurilor în Timișoara. În aceste zile, ca urmare a unor sesizări referitoare la formarea de rampe clandestine de deșeuri pe str. Martir Marius Ciopec, au fost efectuate verificări fiind aplicate un număr de patru sancțiuni contravenționale pentru lipsă contract cu societatea de salubrizare, nerespectarea prevederilor referitoare la colectarea duală și căutare în pubelele de deșeuri, gunoiul fiind împrăștiat în jurul acestora.

Lipsa contractelor cu societatea de salubrizare Retim poate contribui la formarea de rampe clandestine de deșeuri pe domeniu public. De asemenea, alte 8 asociații de proprietari de pe aceeași stradă au fost invitate la sediul Poliției Locale pentru a le fi întocmite procese verbale de constatare a contravenției deoarece nu au asigurat colectarea selectivă a deșeurilor sau nu dețin contracte cu societatea de salubrizare.

În ultima perioadă au mai fost aplicate 7 sancțiuni de câte 1.000 lei la tot atâtea asociații care nu au respectat prevederile legale. Poliţia Locală reaminteşte că potrivit HCL 371/2007 modificată, toți utilizatorii serviciului public de salubrizare sunt obligați să asigure precolectarea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau cu alte tipuri de deșeuri, iar persoanele fizice și juridice sunt obligate să încheie contracte de salubrizare, pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor, sancțiunile ajungând și până la 2.500 lei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*