Național

Toţi salariaţii sunt liberi în 1 iunie

Toţi salariaţii sunt liberi în 1 iunie
Adora Beauty

Salariații vor sta acasă pe 1 iunie, de Ziua copilului, acesta fiind primul an în care ei beneficiază de această zi liberă. Vor profita atât salariații care au copii, cât și ceilalți, fără deosebire.

În 1 iunie se sărbătorește Ziua copilului și, potrivit Codului muncii, este o zi în care nu se lucrează. Anul acesta, 1 iunie cade într-o zi de joi. În lunea imediat următoare – 5 iunie – va fi din nou zi liberă, fiind a doua zi de Rusalii.

Anumite categorii de salariați au, totuși, obligația de a se prezenta la serviciu. Este vorba de unitățile sanitare și unitățile de alimentație publică, pentru care trebuie să existe programe de lucru speciale.

Acestor categorii de angajați trebuie să li se asigure compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile, explică avocatnet.ro.

În toamna anului trecut, parlamentarii au stabilit ca Ziua copilului să devină o zi liberă legală pentru toți salariații, indiferent dacă sunt părinți sau nu.

Guvernul Cioloș a susținut adoptarea acestei legi.

În expunerea de motive, inițiatorii au invocat mai multe motive, printre care timpul puțin pe care părinții ajung să-l petreacă alături de copii. „Într-un sondaj realizat de Gallup în ianuarie 2010, aproape jumătate din copii au răspuns că petrec în medie 1 oră / zi dintr-o săptămână împreună cu părinții. Mai mult, în timpul petrecut împreună, copiii și părinții comunică foarte puțin și interacționează la un nivel superficial”, se arată în expunerea de motive a proiectul de lege.

 

Sursa: DIGI24.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*