Național

Suspect reţinut în cazul spargerii de la Castelul Corvinilor

Suspect reţinut în cazul spargerii de la Castelul Corvinilor

Poliţiştii hunedoreni au reținut un bărbat în vârstă de 30 de ani, care ar fi furat suma de 170.000 de lei, rezultată din încasarea taxei de vizitare a Castelului Corvinilor, în zilele mini-vacanţei de 1 Mai, scrie Radio România Actualități.

Tânărul, din municipiul Hunedoara, s-a accidentat la escaladarea zidurilor monumentului istoric, fracturându-şi piciorul, şi a fost ridicat chiar din secţia de ortopedie a spitalului municipal. Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, a declarat că în urma probatorului administrat şi a efectuării unei percheziţii domiciliare la locuinţa bărbatului, faţă de acesta a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat astăzi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

O parte din suma sustrasă a fost recuperată. Tânărul are antecedente penale, fiind condamnat pentru furturi comise în afara ţării. În acest caz, poliţiştii hunedoreni continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului şi a recuperării prejudiciului.Poliţiştii efectuează cercetări în acest caz, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificaţ a informat IPJ Hunedoara.

După furtul de la începutul acestei săptămâni, Primăria Hunedoara, în administraţia căreia se află Castelul Corvinilor, a dispus efectuarea unei anchete interne şi a luat măsuri cu privire la înlocuirea sistemului de supraveghere video, considerat depăşit şi ineficient.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*