Național

Fructele și legumele vândute în piețele din România, verificate de experții Ministerului Agriculturii

Fructele și legumele vândute în piețele din România, verificate de experții Ministerului Agriculturii
Adora Beauty

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va verifica începând cu perioada următoare toate pieţele agroalimentare şi en gross din Bucureşti şi din municipiile din toate judeţele, aceste acţiuni având un caracter permanent.

Acţiunea are loc în vederea întăririi ordinii şi disciplinei în toate pieţele agroalimentare din România şi, în principal, pentru informarea corectă a populaţiei cu privire la provenienţa şi calitatea legumelor şi fructelor în special. Obiectivele vizează:

– indicarea corectă a provenienţei tuturor cantităţilor de legume şi fructe expuse la comercializare prin afişarea localităţii de producţie din România sau a ţării de provenienţă pentru produsele din import;

– identificarea şi sancţionarea tuturor substituirilor de origine a tomatelor, castraveţilor, ardeilor, vinetelor, fructelor etc.

– legalitatea deţinerii atestatelor de către comercianţi precum şi a modului de eliberare a acestora de către primării;

– existenţa unui spaţiu delimitat şi marcat distinct, de minim 40% pentru producătorii agricoli autohtoni, persoane fizice în toate pieţele agroalimentare din România;

– informarea corectă a tuturor consumatorilor privind originea şi caracteristicile produselor pe care le achiziţionează.

Astfel de verificări se desfăşoară permanent în baza unei tematici de control aprobată de Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

 

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*