Administrație

Grupul PSD Timiș: “Cineva a copiat de pe internet planșa proiectului. Este similar cu unul din China”

Grupul PSD Timiș: “Cineva a copiat de pe internet planșa proiectului. Este similar cu unul din China”

Edilul Timișoarei pus la zid de consilierii PSD Timiș. Municipalitatea are în plan un nou proiect de fluidizare a traficului rutier peste calea ferată. Vorbim de un pasaj peste calea ferată în zona străzii Baader și un sens giratoriu suspendat la zece metri înălțime, care va face legătura între strada Baader, Demetriade și viitoarea conexiune cu extensia Inelului II.

De această dată, social – democrații Mihai Ritivoiu și Dan Idolu susțin că Nicolae Robu a dezinformat în cazul acestui proiect. Astfel, cei doi consilieri sunt de părere că primăria nu poate oferi soluții finale, întrucât nu a fost elaborat încă studiul de fezabilitate.“Acest proiect nu este al Primăriei Timișoara, ci al Guvernului României, al Ministerului Transportului și al CFR. Un proiect pe fonduri europene, care presupune reabilitarea căii ferate Arad-Timișoara- Lugoj-Caransebeș și lărgirea acestuia, dublarea linilor de cale ferată. Finalul proiectului va presupune că trenurile vor circula pe acest tronson cu viteza de până la 160 km/oră. Mâine va avea o întâlnire la Consiliul Județean între reprezentanții proiectului și ai CJ, tocmai pentru a vedea punctul de vedere și a găsi de comun niște soluții. Este prematur să lansezi idei pentru că până la final soluțiile se vor putea schimba. Orice propunere lansată pompieristic de maniera acestei girații supraterane crează dificultăți în a implementa și a prelucra această idee. Nu poți să completezi cu fonduri un proiect european, să te implici în asemenea gen de demers”, spune consilierul județean PSD, Mihai Ritivoiu.

În plus, grupul PSD îl acuză pe edil că a copiat de pe internet planșa proiectului prezentată zilele trecute.“La ora actuală, când a început elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Caransebeș- Arad, care implică și teritoriul orașului Timișoara la prima discuție s-a pus problema numai a locațiilor acestor traversări unde vor fi făcute, nicidecum nu s-a intrat în amănunte de către proiectant. Haideți să stabilim întâi locațiile. Proiectantul nu și-a asumat acel desen, care probabil a apărut descărcat. Este similar cu unul din China. Cineva l-a postat pentru a crea emoție, senzație. Noi o să-i cerem scris să facă lucrările de cadastru, să înceapă lucrările de expropriere. Deocamdată proiectantul este la faza de studiu de fezabilitate, care indică oportunitatea și necesitatea. Nu intră în detalii tehnice. În al doilea rând, girația aceea supraterană e de discutat de către specialiști dacă este necesară sau nu. E sigur necesară o supratraversare pe patru benzi pe strada Baader cu descărcare pe Demetriade”, a afirmat Dan Idolu, consilier local PSD.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*