Eveniment

4 Mai – Ziua Internațională a Pompierilor

4 Mai – Ziua Internațională a Pompierilor

Ziua Internațională a Pompierilor este sărbătorită anual în data de 4 mai. Sărbătoarea a fost instituită pe 4 ianuarie 1999, după decesul a cinci pompieri în circumstanțe tragice într-un incendiu de pădure din Australia. Data de 4 mai are și o conotație tradițională pentru pompierii din multe țări europene, întrucât în această zi este serbat Sfântul Florian, protectorul pompierilor.

În România, Ziua Națională a Pompierilor este sărbătorită pe 13 septembrie. “Curajul defineşte pompierii de pretutindeni, indiferent de însemnele pe care le poartă, de zona de competenţă, de specialitatea pe care o au sau de limba pe care o vorbesc”, transmite IGSU.

Una dintre cele mai importante simboluri ale Zilei Internaţionale a Pompierilor este panglica roşie şi albastră. Această panglică are exact cinci centimetri lungime şi un centimetru lăţime, cu două culori separate, unite în partea de sus. Roşu şi albastru sunt, de asemenea, culorile recunoscute la nivel mondial pentru a semnifica serviciile de urgenţă.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*