Social

Preşcolarii din Timiș vor primi fructe proaspete în școli

Preşcolarii din Timiș vor primi fructe proaspete în școli
Adora Beauty

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care include şi preșcolarii alături de copiii din clasele pregătitoare, din învăţământul primar şi gimnazial în programului naţional care încurajează consumul de produse naturale şi sănătoase.

Grupul parlamentar al PSD a susţinut şi a votat pentru adoptarea proiectului de Lege care include preşcolarii din grădiniţele de stat şi particulare acreditate în grupul ţintă de beneficiari ai distribuţiei gratuite de mere, indiferent de statutul social. Prin extinderea grupului ţintă la preşcolari se are în vedere corectarea inechităţilor şi a discriminării în rândul elevilor şi copiilor care merg la grădiniţă în cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ, situaţie întâlnită mai ales în mediul rural”, spune deputatul PSD de Timiș, Bianca Gavriliță.

Implementarea acestui program, la vârsta la care se formează obiceiurile alimentare, poate contribui pe termen lung la reducerea cheltuielilor destinate tratării diferitelor afecţiuni cauzate de o alimentaţie nesănătoasă. Pe de altă parte, acest program reprezintă, în plan economic, o oportunitate acordată sectorului românesc de fructe în diversificarea şi dezvoltarea producţiei şi comerţului.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*