Politic

Deputat ALDE Timiș: “Multe legi trebuie modificate și aduse la normalitate, mai ales Legea persoanelor cu handicap”

Deputat ALDE Timiș: “Multe legi trebuie modificate și aduse la normalitate, mai ales Legea persoanelor cu handicap”
Adora Beauty

 

Președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa e hotărât să facă unele schimbări în ceea ce privește legislația persoanelor cu handicap locomotor.

Astfel, deputatul Marian Cucșa se ține de cuvânt. Acesta a promis în campanie că va schimba legislația în cazul persoanelor cu dizabilitați, și ajuns în funcția de deputat care îi oferă ocazia să îndeplinească cele promise, se pune pe treabă.

Ieri a avut întâlnire lucrativă cu presședintele Autorității Naționale pentru persoane cu dizabilități pentru a pune de acord propunerile de modificare a legislației. “Am promis în campanie că voi schimba legislația în ceea ce privește persoanele cu dizabilități, acest lucru este în desfăsșurare. În acest sens, pe lângă faptul că am avut multe întâlniri cu asociații ale persoanelor cu dizabilități, în cursul zilei de marți am avut întâlnire cu domnul Adrian Chiotan, presședintele Autorității Naționale pentru persoanele cu dizabilități din cadrul Ministerului Muncii. Am avut o ședința lucrativă unde am pus în acord propunerile venite din partea mea în urma consultarilor cu asociațiile ce au ca obiect de activitate reprezentarea persoanelor cu dizabilități și propunerile venite din partea reprezentantului ministerului care știe foarte bine ce trebuie reglementat prin prisma funcției pe care o ocupă. Ne dorim ca modificarile să fie făcute cât mai rapid, iar legea să fie aplicată. În acest sens, am luat în discuție implicarea societății civile în parteneriat cu Autoritatea pentru Persoanele cu Dizabilități, pentru a putea identifica mult mai rapid și mai ușor locurile unde nu se aplica legea. Pe lângă faptul că aceste persoane nu au venituri corespunzătoare pentru a putea să ducaă un trai decent, mai au și o problemă de accesibilizare. Vom avea și acțiuni de conștientizare și informare a autorităților locale pentru adaptarea instituțiilor publice și pentru nevoile persoanelor cu dizabilități”, a transmis deputatul Marian Cucșa.

Persoanele cu dizabilități locomotorii au mari probleme cu transportul în comun.  Sunt persoane cu nevoi speciale, care, la noi, sunt aprope total ignorate de stat, în cazul în care nu sunt umilite de-a dreptul. În județul Timiș există peste zece mii de persoane cu handicap.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*