Eveniment

Christian Scott aTunde Adjuah, în premieră în România, pe scena JAZZ™

Christian Scott aTunde Adjuah, în premieră în România, pe scena JAZZ™
Adora Beauty

Premierele pentru România continuă pe scena JazzTM cu Christian Scott aTunde Adjuah, trompetistul, compozitorul și producătorul american care traversează limitele genurilor pentru a-l forma pe al său. Numit de către Jazz Times „arhitectul unei fuziuni viabile inedite”, artistul va aduce în Piața Victoriei un jazz cu influențe de hip-hop și EDM.

Născut în New Orleans, Christian Scott a primit prima sa trompetă la 12 ani, cadou de la mama și bunica sa. Iar unchiul său, David Harrison, legendarul saxofonist de modern jazz, a fost o sursă de inspirație pentru tânărul Scott, acesta fiind atât de impresionat de el încât îl chema să concerteze la reprezentațiile sale. Precum unchiul său, și el a urmat cursurile prestigiosului New Orleans Center for the Creative Arts și ale Berklee School of Music din Boston. În 2004 a fost selectat să facă parte din Berklee Monterey Quartet în 2004 alături de care a cântat la Monterey Jazz Festival.

În 2002 apărea deja pe albumul unchiului său, Real Life Stories, iar la 22 de ani a avut debutul solo la un label cunoscut, Concord Jazz, cu albumul din 2006, Rewind That. Materialul discografic îmbină rock-ul și R&B-ul cu modern jazz-ul, avându-l pe Harrison ca invitat. Tot atunci, Scott a fost nominalizat pentru un Grammy, albumul fiind numit de către Bilboard Magazine „cea mai remarcabilă premieră a genului din ultimul deceniul.”

În 2007, Scott revine cu Anthem,  un răspuns pasional la suferința celor din New Orleans, după uraganul Katrina. În 2010, acesta lansa deja al treilea album, Yesterday you said tomorrow, iar ambiția lui s-a manifestat cel mai puternic odată cu lansarea celui de-al cincilea album, dublu-discul Christian aTunde Adjuah. În același an, Scott câștigă primul Edison Award, iar în 2012 cel de-al doilea.

În 2015, artistul lansează „Strech Music”, nume pe care îl poartă și labelul său proaspăt format, dar și stilul muzical în care artistul își încadrează muzica, ce cuprinde o multitudine de influențe, de la trap, la EDM și hip hop, la cele etnice, afro-caraibiene. Albumul se bucură și de artiști invitați, precum saxofonistul Braxton Cook și flautista Elena Pinderhughes. Anul acesta, Scott a lansat o trilogie care onorează cea de-a 100 aniversare a jazz-ului înregistrat.

JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara, în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017. Cea de-a cincea ediție a festivalului va avea trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic și alte patru spații speciale pentru jam sessions: AMBASADA, Manufactura, D`arc și Aethernativ. Accesul la JAZZ™ este gratuit. La cele 4 ediții de până acum, JAZZ™ a adus la Timişoara nume precum: Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, o parte dintre aceştia în premieră în România.

Programul scenei din Piața Victoriei

Vineri, 30 iunie

21:00 Chick Corea Elektric Band

20:00 A-C Leonte Reveries

Sâmbătă, 1 iulie

22:30 Miles Mosley x West Coast Get Down

21:00 Christian Scott aTunde Adjuah

20:00 Paolo Profeti European Collective

Duminică, 2 iulie

22:30 Monty Alexander Harlem Kingston Express

21:00 Bill Laurance

20:00 SUBJazz (Subcarpați & JazzyBIT)

Programul Parcul Civic

Sâmbătă 1 iulie

18:30 Civic – The Egocentrics

17:00 Civic – The Best Bad Trip

16:00 Civic – Armies Live!

Duminică, 2 iulie

18:30 Civic – Thomas de Pourquery & Supersonic

17:00 BAB

16:00 Civic – Paperjam

Program Parcul Castelului

Sâmbătă 1 iulie

18:30 Castel – China Moses

17:00 Castel – Toth Bagi Csaba Balkan Union

16:00 Castel – Ana Dubyk Quartet

Duminică,  2 iulie

18:30 Castel – Teo Milea

17:00 Castel – Alex Calancea Band

16:00 Castel – Amalia Gaiță

Program Nocturnal Jams

Vineri, 30 iunie

23:00 – Aethernativ

23:00 – D’arc

Sâmbătă, 1 iulie

00:00 Manufaktura

00:00 AMBASADA.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*