Administrație

Sens giratoriu suspendat la zece metri înălțime

Sens giratoriu suspendat la zece metri înălțime

Timișoara continuă să se modernizeze! Municipalitatea are în plan un nou proiect de fluidizare a traficului rutier peste calea ferată.

Vorbim de un pasaj peste calea ferată în zona străzii Baader și un sens giratoriu suspendat la zece metri înălțime, care va face legătura între strada Baader, Demetriade și viitoarea conexiune cu extensia Inelului II.“Pentru prima dată când vom avea așa ceva în Timișoara. CFR va face asta. Vom avea trei căi de acces la sensul giratoriu. Pe de-o parte se va veni dinspre Divizia 9 Cavalerie, pe de altă parte dinspre Baader și în al treilea rând de pe Demetriade, va fi de pe noul tronson al Inelului II care va fi construit”, explică primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În plus, pentru urcarea în sensul giratoriu vor fi trei rampe de câte 230 de metri fiecare. Vor rămâne și benzi la sol, dar acestea vor fi pe străzile paralele cu linia ferată.“Vom avea trei rampe cu lungimea de 230 metri fiecare, care vor fi incidente la acea girație suspendată la zece metri înălțime deasupra căii ferate. Vom câștiga spațiu și prin aceea că CFR are grijă să meargă deasupra căii ferate. Nu e niciun pericol pentru traficul feroviar. Vom avea benzi de trafic care merg la sol pe direcțiile care nu traversează calea ferată în vederea fluidizării traficului”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*