Economic

Prețurile pentru case și apartamente vor crește cu 8-10%. Ce se va întâmpla cu chiriile

Prețurile pentru case și apartamente vor crește cu 8-10%. Ce se va întâmpla cu chiriile

Prețurile pentru casele și apartamentele din România din zonele urbane vor crește cu 8-10% până la finalul acestui an, comparativ cu tarifele din 2016. O evoluție asemănătoare este așteptată și în ceea ce privește chiria apartamentelor.

Dacă, anul trecut, prețul mediu de vânzare pentru un apartament din zona urbană a fost de 1.150 euro/mp, pentru anul în curs specialiștii companiei imobiliare RE/MAX anticipează o creștere situată între 8-10%. În ceea ce privește chiria apartamentelor din zonele urbane, prețul/mp va crește cu circa 7-10% față de tariful mediu din 2016.

„Programele guvernamentale și condițiile facile de creditare atrag cu precădere un număr mare de clienți aflați la prima tranzacție imobiliară. Astfel, o dată cu cererea de pe piață a crescut și valoarea ofertelor. Dacă în 2015, prețul mediu pentru închirierea unui apartament din zona urbană a fost de cca. 440 euro, un an mai târziu, prețul pe metru pătrat pentru un imobil asemănător a crescut cu puțin peste 5 euro. Pentru perioada următoare, anticipăm un ritm de creștere mai accelerat, în linie cu tendințele europene, atât în zonele urbane, cât și în cele periferice și în orașele mai mici”, afirmă Răzvan Cuc, președinte RE/MAX România.

 

Sursa: profit.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*