Administrație

Premieră națională! Operațiune specială la Pasajul Jiul

Premieră națională! Operațiune specială la Pasajul Jiul

În cadrul lucrărilor de la Pasajul Jiul astăzi s-a executat o operaţiune specială, în premieră naţională, aceea de lansare a culeei. Este vorba despre o piesă imensă din beton, o “cutie” betonată care străpunge spaţiul de sub liniile de cale ferată. Pământul dislocat de culeea care se deplasează pe sub liniile de cale ferată se strânge în interiorul acesteia şi este evacuat ulterior.

Operaţiunea prin care această culee dislocă tot pământul de sub linii durează în jur de 4 zile, fiind cea mai dificilă din seria celor executate până acum. Conform reprezentanţilor constructorului, după această operaţiune, lucrările la Pasajul Jiul intră în linie dreaptă.“Va fi făcută deschiderea pe sub această movilă. În etapa următoare, asta înseamnă de la 1 iunie, se va întrerupe traficul CFR numai pe prima linie, cea dinspre nord, și se va monta podul. Ea se va sprijini cu partea dinspre gară pe noua culee care a fost construită acolo înspre gară și cu partea aceasta dinspre noi, care tocmai străpunge movila de pământ. Se suprapune circa un metru peste culee. Pentru această operație, se va da jos linia de cale ferată, se va disloca pământul de sub o anumită porțiune și se va demonta podul vechi. După acest pas se va face unul similar de pe partea cealaltă. După ce se face și asta putem spune că suntem în linie dreaptă”, explică edilul Nicolae Robu.

Circulația în zonă nu va fi afectată, șoferii nu vor avea restricții. Pasajul Jiul are o lungime totală de 28,10 m, un gabarit de stradă cu cinci benzi de circulaţie, 2 benzi spre Circumvalaţiunii şi 3 benzi spre bd. Republicii. Până acum lucrările sunt în grafic, dau asigurări reprezentanții municipalității. “În subteran lucrările sunt făcute, avem sistem de pompare a apei pluviale. Sperăm să funcționeze totul foarte bine. Vom avea cinci benzi. Dacă numărăm vom vedea că sunt o mie de mașini pe bandă. Va conta această lărgire la cinci benzi a Pasajului Jiul. În luna septembrie estimez că vom finaliza lucrările și în octombrie vom putea să circulăm normal. Termenul final al lucrărilor este aprilie 2018”.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*