Life-style

Concursul muzical de interpretare ”Lions” este dedicat anul acesta trompetei

Concursul muzical de interpretare ”Lions” este dedicat anul acesta trompetei

De șase ani, fără întrerupere, Clubul Lions DIAMOND din Timișoara, format din peste 30 de doamne de diverse meserii (inginer, economist, jurist, medic, designer… de fapt, orice numai muzician nu!) continuă cu încăpățânare să organizeze acest Concurs Muzical LIONS, care a ajuns în acest an 2017, la cea de-a șasea ediție.

Regula de bază este, se știe – în fiecare an, alt instrument.

În edițiile precedente am ascultat violoncelul, pianul, cornul francez, clarinetul, vioara,  iar acum, în 2017 este rândul trompetei.

Concursul este considerat proiect național al Districtului 124 (România) și prin el se face selecția națională a reprezentantului României la faza europeană a concursului. Şi în acest an vom avea participanţi atât elevi de liceu, cât şi studenţi din Cluj, Iaşi, Suceava, Bucureşti şi Timişoara.

La fiecare ediție auditorii au descoperit prin repertoriul și interpretarea concurenților frumusețea fiecărui instrument în parte.

Anul acesta în zilele de 6 si 7 mai, când se vor desfășura cele două etape ale concursului şi apoi Gala laureaților, trompeta va fi regină.

Evenimentul de deschidere va avea loc cu o zi înainte, adică în 5 mai, la orele 17.00, la Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu” unde va fi vernisată o expoziție de fotografie a artistei Beatrix Leila Imre intitulată Anotimpurile pământului.

Vernisajul va fi urmat de un concert susținut de Orchestra Colegiului Național de Artă ”Ion Vidu”,  dirijată de Zaharia Radu, ce îl va avea ca solist pe conf.univ.dr. Gabriel Posdărescu, președintele juriului acestui concurs. În final va evolua formația de elevi și studenți ”Young Brass”, condusă de  lect. univ. dr. Cosmin Harșian.

Sperăm ca și în acest an reprezentantul Romaniei, care va fi selectat în urma acestui concurs, să aibe o prestație bună la faza europeană de la Montreux, au precizat organizatorii.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*