Administrație

Centura de Sud a Timișoarei, doar pe două benzi: “Va fi depășită de realități”

Centura de Sud a Timișoarei, doar pe două benzi: “Va fi depășită de realități”

Compania de Drumuri și Autostrăzi a anulat licitația de realizare a Centurii de Sud a Timișoarei la standard de două benzi pe sens.  Astfel că noua licitație este pentru proiectare și execuție a drumului pe proiectul din 2011 și  presupune realizarea centurii la nivel de doar o bandă pe sens.

Acest lucru îl nemulțumește total pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care susține că nu se mai poate face nimic pentru construirea centurii la patru benzi. “Ne-am bucurat că a fost lansată licitația. Bucuria este umbrită de faptul că ar fi o centură din start depășită de realități, cu câte o singură bandă pe sens. Noi conveniserăm astă  toamnă, mă refer la mine, ministrul Transporturilor de atunci si la directorul general al CNADNR ca, în prima etapă, să se scoată la licitație o actualizare a studiului de fezabilitate. Proiectul, studiul de fezabilitate făcut în 2011 era adus la zi cu câteva aspecte, printre care și numărul de benzi. Eu cred că după atâția ani de așteptare ar fi fost bine ca acel anunț publicat pe SEAP în vederea contractării proiectantului care să aducă la zi studiul de fezabilitate să rămână valid, s-ar fi încheiat cred că prin luna aprilie procedura și în câteva luni s-ar fi predat studiul de fezabilitate adus la zi și făceam o centură pe patru benzi. Acum, marea realizare va fi că centura va fi cu două benzi, așa cum a fost gândită de acum zece ani. (…) Profit de această conferință de presă și îmi exprim nemulțumirea că nu facem lucrurile ca lumea. Timișoara are nevoie de o centură cu patru benzi”,  transmis primarul Nicolae Robu.

Documentația pentru proiectarea și execuția lucrărilor Centurii de Sud a fost finalizată și depusă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, cu termen 8 iunie 2017.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*