Social

Timișoara predă titlul “Capitala Tineretului din România”

Timișoara predă titlul “Capitala Tineretului din România”

Pe 1 mai, Timişoara predă oraşului Bacău titlul de Capitala Tineretului din România. Festivitatea simbolică de predare a avut loc luni, la ora 10, în faţa însemnului grafic (literele volumetrice) CHECK-OUT TIMIŞOARA din Piaţa Operei, în prezenţa celor care guvernează programul Capitala Tineretului din România, a gazdelor, dar şi în prezența delegațiilor de la Bacău și Cluj.

Astfel, orașul Bacău este următoarea Capitală a Tineretului din România, din 2 mai 2017. Programul național Capitala Tineretului din România este coordonat de Consiliul Tineretului din România, Federația SHARE, Grupul PONT și finanțat de Banca Comercială Română. Din luna noiembrie a anului trecut, el se bucură de cel mai important vot de încredere și apreciere: Înaltul Patronaj al Președintelui României. “Ne propunem să ne bucurăm de oportunitatea pe care ne-a oferit-o. Dorim să facem multe evenimente. Avem multe proiecte importante în Bacău, sunt la nivel național și am reușit să le aducem și în Bacău. Unele sunt cu tradiție, de peste 18 ani. Am câștigat o sponsorizare de 50 mii euro, din partea BCR, prin care suntem motivați să ducem la capăt acest proiect”, spune Gabriel Carnariu, reprezentant  Bacău Capitala Tineretului.

Timișoara a fost primul oraș Capitala Tineretului din România, din 2 mai 2016 până în 1 mai 2017. Sub conceptul Check-Out Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara și cu Banca Comercială Română, au organizat de-a lungul anului sute de activități, proiecte și evenimente care au pus în valoare tinerii din regiune, ideile lor precum și rolul esențial al acestora în dezvoltarea societății. “Primăria Timișoara și-a asumat încă din primele zile acest program și a sprijinit în mod real cu finanțări. A fost un an plin de activități. Fundația pentru Tineret Timiș s-a implicat iîn organizarea întregului program și a tuturor activităților”, a transmis Cătălin Iapă, din partea Primăriei Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*